Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yerel seçimler ve adaylıklara ilişkin yaptığı konuşmadan satırbaşları: 

Şu ana kadar açıklamadığımız 6 il veya Büyükşehir adayımız kaldı. İlçeleriyle birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarımızı şahsım, Denizli'yi Genel Başkan Vekilimiz Numan Kurtulmuş, Sivas'ı da Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal kamuoyuna tanıttı. Büyükşehirlerin de bir kısmını bizzat biz açıklayacağız.

Bu hafta sonu Cuma'dan itibaren Trabzon, Kocaeli ve Sakarya... Bu şehirlere giderek milletimizin huzurunda adaylarımızı çıkartacağız.

Diğer illerimizin ilçeleriyle birlikte aday tanıtımlarını ise Genel Merkez'den yapacağımız görevlendirmelerle hafta sonuna kadar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bugün Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda arkadaşlarımıza görev dağılımlarını ifade edeceğiz, anlatacağız ve yarından itibaren arkadaşlarımız da illerimize hareket ederek illerimizde bu çalışmaları yürütecek.

Adaylarımızın illerindeki tanıtımlarını yapacaklar. Tüm belediye başkanlarımızın ülkemize, şehirlerimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Cumhur İttifakı çatısı altında MHP ile belediye başkanlığı seçimlerinde yapacağımız işbirliğinin de hayırlı neticelere vesile olmasını temenni ediyorum. İlk defa bir mahalli seçimlerde gizli kapaklı değil her şeyin milletimizle paylaşıldığı şeffaf bir ittifak yapılmış oluyor.

Yapmış olduğumuz bu ittifak konusunda tüm teşkilat mensuplarımızın partimizin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun MYK'nın almış olduğu kararlara verdiğimiz kararlara saygı duymasını özellikle rica ediyorum.

Aramızdaki bu bağları kimse zayıflatma yoluna gitmesin kimse de kalkıp ben diye hareket etmesin burada ben yok burada biz var. Herkes buna uysun.

Cumhur İttifakı 31 Mart akşamı inşallah zaferle bu yoldan çıkacaktır. Karşımızda Sayın Bahçeli'nin ifadesi ile zillet ittifakı benim ifadem ile illet ittifakı var. Bunlara karşı inşallah zaferimizi ilan edeceğiz.