Ziyarette konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, DEVA Partisinin Türk siyasi hayatına girmesiyle halkımızın bir bölümüne yeni bir motivasyon kattığını belirterek "Siyasi partiler modern demokrasinin halkın katılımına olanak sağlayan en önemli siyasi araçlarından bir tanesi. Daha çok siyasi partinin mecliste olması temsilde adaleti sağladığı gibi halkımızın yönetime katılması noktasında büyük bir katkı sağlamaktadır. DEVA Partisi bu anlamda önemli bir misyonu üstlendi. Birçok noktada ortak anlayışımızın olduğunu görüyoruz. Genel merkezlerimizde bu ortak anlayış çerçevesinde programlar yapılıyor, birlikte hareket etmenin temelleri atılıyor. Bize de birlikte yapılan bu programları uygulama görevi düşüyor. Bu görevi de işbirliği içerisinde Eskişehir’imizin sorunlarını da önceleyerek yerine getireceğimizi umut ediyorum, buna yürekten inanıyorum" dedi.    

DEVA Partisi İl Başkanı Ateş ise Eskişehir il kongrelerini 29 Kasımda gerçekleştirdiklerini, ilçe teşkilatlanma çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek "Öncelikle kongremize katılarak verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum. Parti olarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile geçirilen son 2-3 yılı bir kayıp olarak görüyoruz. Genel Başkanımızın Sayın Meral hanımla parlamenter sisteme geçiş için birlikte bir çalışma içerisinde olduklarını biliyoruz. Ülkenin buna çok ihtiyacı var. Ekonomik sıkıntıların yanında temel hak ve özgürlükler konusunda da çok ciddi bir geri gidiş yaşıyoruz. Bunun çözümü için genel merkez düzeyinde yapılan çalışmaları biz de il bazında devam ettireceğiz. Bundan sonraki süreçte tahminim daha sık bir araya geleceğiz" dedi.

DEVA Partisi heyetini kabul eden İl Başkanı Mehmet Ektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ateş’e teşekkürlerini iletti.