Cumhuriyet Halk Parti PM Üyesi ve Eskişehir eski Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, “Kişisel değerlendirmemden öte, bütünsel Türkiye’de nasıl görüldü onu değerlendirmek isterim. Türkiye’de şu ana kadar yetmişin üzerinde ilde kongremiz yapıldı. 44 ilde tek adayla seçime gidildi. Eskişehir ise dört adayla seçime gidilen, dört adayın yarıştığı bir şehir olması açısından, insanların partiye verdikleri önem, CHP’ye olan inançları ve demokrasi inançlarının güçlü olması ile ilgili. İkincisi, tüzüğümüzde çarşaf listedir esas seçim diyor. Ama gerekli imza olduğunda blok liste ile olur. Genel olarak çarşaf liste konusunda kurultayda bütün delegeler diretiyorlar. Ama il kongrelerinde blok kısmı öne çıkıyor. Blok tabi biraz daha kaçağın az olacağı ya da olmayacağı, bütünüyle başkan yönetimlerin bütün bütün seçileceği daha garantili bir yöntem" dedi.

'Eskişehir siyaseti adına olumlu'

"Eskişehir’de dört adayın ortaklaşarak, çarşaf liste konusunda anlaşmalarını Eskişehir’deki siyaset açısından olumlu görüyorum" diye sözlerine devam eden Usluer, "Seçim bittiği noktada o dönemki il başkanımız Abdülkadir Adar’ın yaklaşımı, bugün seçilen Recep Taşel ile sarılmaları, birlikte samimi görüntü vermeleri Eskişehir siyaseti adına olumlu. Bundan sonrasında da daha da olumlulaştırmak için hepimize görev düşüyor. Seçim oldu bir kişi kazandı, yönetimleri, disiplin kurulu, kurultay delegeleri oluşturuldu bundan sonra detaylarla uğraşmak yerine Eskişehir’de ve Türkiye’de genel seçimlerde iktidarı nasıl yakalayacağız buna kafa yormamız lazım" diye konuştu. 

'Sonuçta delegenin tercihi'

Ahmet Ataç’ın kurultay delegesi olamaması ile ilgili ise Usluer, “Bu sonuçta delegenin bir tercihi. Doğrudur yanlıştır, delegenin ortaklaştığı bir tercih ve sonuç olarak değerlendiriyorum. Bunun benzerini kurultayda da görüyoruz, başka kongrelerde de… Sonuçta bu delegenin bir tercihi, delege de değilim üstelik, tercih konusunda fikir yürütmem doğru değil” dedi.

Kaynak: Nevin Bulut Atak, Eskişehir Ekspres