Milletvekili Günay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Tür Milleti yüzyıllardır kadın temelli bir toplum olmuştur. Kadın, tarihimiz boyunca her yerde ve her statüde hak ettiği yerini almıştır. Şiddet olgusu, eğitimli veya eğitimsiz fark etmeden, toplumun her kesiminde görülmektedir. Şiddet oluşumunda rol oynayan en önemli faktör, kültürdür. Bu nedenle toplumda bütüncül bir zihniyet değişimi gerekmektedir.

Günümüzde en yaygın tanık olduğumuz şiddet türlerinden birinin kadına yönelik şiddet olması yalnızca kadınlarımıza değil, toplumun her bir bireyine yapılmış büyük bir ahlaksızlıktır. Kadına şiddet, fiziksel, psikolojik veya ekonomik birçok farklı formda hayat bulabilir. Değişmeyen tek unsur, bu insanlık dışı davranışın sebep olduğu kırılmanın bir ömür boyu silinemez izleridir. 

Kadınlarımızı şiddet olgusu hakkında bilinçlendirmek ve bu şekilde yaşamayı kabullenmenin bir seçenek olmadığını anlatmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim görevimizdir. Şiddet ile mücadelede beraber olmak, hiçbir mazereti bulunmasa dahi şiddete yol açan unsurları tespit edip, bunlara ilişkin politikalar üreterek sorunları birer birer çözüme kavuşturmak bu hususta en büyük hedefimizdir. Çünkü kadına şiddet sorunu, kadının değil toplumun sorunudur. 

Son yıllarda, hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalar hem kadına şiddetin önlenmesi hem de şiddete maruz kalmış kadınlarımızın mağduriyetinin giderilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM)’ nin 68 ilde yaygınlaştırılması, “Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi” yönetmeliğinin yürürlüğe koyulması ve nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelere kadın konukevi açma zorunluluğu getirilmesi ve “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile içi Şiddetin Önlemesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’’ ni çekincesiz imzalayan ilk ülke oluşumuz yapılan çalışmaların yalnızca birkaç örneğidir. 

Ben bir kadınım, bu ülkenin bir kadın milletvekiliyim ve tüm bunların ışığında inanıyorum ki, içinde şiddete yer olmayan, eşit bir toplumda, kadına şiddetin adının dahi geçmediği huzurlu günleri hep beraber inşa edeceğiz.