Prof. Dr. Günay etkinlik ile ilgili “Üç ilgili bakanımıza Eskişehir’deki faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdik, desteklerini aldık. TADEM ile geldiğimiz noktayı, Sarıcakaya Kadın Kooperatifi’nde gerçekleşen faaliyetleri ve en önemlisi hayata geçirmek istediğimiz projeleri konuştuk. Bakanlarımızın desteğine güveniyor, Eskişehir için sürdürülebilir projeler üretiyoruz. İnşallah çalışmalarımızı kısa zamanda kamuoyuna da açıklayacağım.’’ şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR KADINLARIMIZIN OMZUNDA YÜKSELECEK

Eskişehir olarak ticaret ve sanayi anlamında önemli bir noktadayız. Bu anlamda da şehrimize ve ülkemize katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak kadınlarımızın bu gelişimden daha fazla pay almasını, üretmesini, iş gücüne katılmasını istiyoruz. İşte bunun için şehrimizde yürüttüğümüz projelerimiz var. Bunlara ek olarak daha kapsayıcı ve sürdürülebilir projeler üstünde çalışıyoruz. Önceki bakanlarımızın bu anlamda bizlere desteği hep en üst düzeyde oldu, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum, her adımında yanımızda oldular. Şehrimiz için, ülkemiz için yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz projelerimize mevcut bakanlarımızın da en üst seviye destek vereceklerinden şüphemiz yok. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah Eskişehirimiz kadınlarımızın omuzunda yükselecek.’’ şeklinde açıklamada bulundu. Daha sonra Sarıcakaya Kadın Kooperatifi’nin ürünleri üç bakanla da paylaşıldı.

KADININ İŞ GÜCÜNE KATILIMINI ARTIRMALIYIZ

Bakan Pekcan, burada yaptığı konuşmada, kadınların iş gücüne katılımını artırmanın önemine işaret etti. Ülkelerin gelişmişlik oranının kadınların iş gücüne katılımıyla doğru orantılı olduğunu, gelişmiş ülkelerde kadınların bu oranın yüzde 60-80 aralığına ulaştığına dikkati çeken Pekcan, "Türkiye'de kadınların iş gücüne katılma oranı son 5 yıldaki yüzde 54 artışa rağmen yüzde 34,7, hedefimiz bu oranı artırmak." ifadelerini kullandı. Kooperatiflerin kadınların iş gücüne katılımına katkı sağladığına değinen Pekcan, şunları kaydetti: "Kooperatifler, kadın girişimcilerin ürettikleri mal ve hizmetlerin pazarlanmasına aracılık ediyor. Türkiye'de 172 kadın kooperatifimiz bulunuyor, amacımız bu sayıyı artırmak. Birçok alanla faaliyet gösteren kadın kooperatiflerimizden bazıları ihracata başlamış durumda. Kadınlarımızın sadece el becerileri, gastronomi, tarım ürünleri alanında değil, teknoloji odaklı projelerde de eğitim almalarını destekliyoruz. Kooperatif kurmak isteyen kadın girişimcilerimize her anlamda destek oluyoruz. Hukuki danışmanlık, kooperatifçilik eğitimleri veriyoruz. Bugüne kadar bu eğitimlerden 3 bin kişi faydalandı." Şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından bakanlar tarafından "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.