Gündem maddeleri öncesi söz alan CHP Meclis Üyesi Ali Haydar Çelik, "Yıllardır belediyelerimizin çalışmaları sonucu Kentpark, Sazova gibi prestijli parklar kazandırıldı. Diğer tarafından örnekleri çeşitli mahallelerde olan Milli Emlak ve TOKİ’ye ait araziler var. Bu araziler onların elinde ancak buralarda otlar diz boyu ilgilenen yok. Bu durumun giderilmesi için Milli Emlak ve TOKİ’ye ait bu alanların belediyelere devrinin sağlanmasını ve yeni prestijli parkların yapılmasını öneriyorum” dedi. Çelik, ayrıca Dede Korkut Parkındaki çalışmaları gündeme getirerek, "Buduyoruz adı altında ağaç kesmek mantıklı değil. Yaşanan durum vicdanımızı sızlattı" sözleriyle tepki gösterdi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise "Ağaç, çevre, doğa gibi konularda gerçekten hassas olmamız gerekiyor. Burada bir yanlış varsa Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımızın alınganlık yapmaması gerekir. Bürokrasinin yanlışıdır, bürokrasi siz demek değil. Kurumların, yaşadığı çevreye duyarlı olması lazım" diye konuştu. 

Yedi gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulunda ve diğer toplantılarda Kazım Kurt dışında Odunpazarı Belediyesini temsil etmesi ve satış komisyonunda yer alması için bir asil bir de yedek meclis üyesi seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonrasında; Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulunda ve diğer toplantılarda Kazım Kurt dışında Odunpazarı Belediyesini temsil etmesi için oy çokluğu ile asil üye Evren Olcay, yedek üye ise Musa Korkmaz seçildi. 

Taşınmazların değer tespiti ve satış için; satış komisyonunda görev yapmak üzere ise oy çokluğu ile Serdar Aksoy (asil) ve Halil Bilici (yedek) seçildi. Meclis toplantısında görüşülen diğer maddelerden 3’ü oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderilirken, iki madde de oy birliği ile onaylandı.