Odunpazarı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 2018 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Nisan ayı olağan meclis toplantısında başkan Kazım Kurt’a kısa vadeli borç finansmanında kullanılmak üzere İller Bankası, Kamu Bankaları veya özel bankalardan 60 ay vadeli 11.400.000 TL kredi temini yetkisi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 

"İnsana değer veren bir belediye"

CHP Grubu adına 2018 faaliyetlerini değerlendiren Emre Genç, 2018 yılında 188 milyon gelir ve 230 milyon gider gerçekleştiğini belirterek, “Odunpazarı Belediyesi sosyal demokrat halkçı bir belediyedir. Çağdaş belediyecilik anlayışıyla kaynakların verimli kullanması gerçekleşmiştir. Çevrenin korunması hedeflendi ve bu yönde çalışmalar yapılmıştır. Türkiye’de tanınan bir belediye haline gelindi. Spora ve sporcuya her  zaman destek verilmiştir. 2018 yılında yeni yeşil alanlar açılmıştır. Müze ve galerimize 400 binin üzerinde ziyaret gerçekleşti. Cumhuriyet ilkelerine bağlı insana değer veren bir belediyecilikle hareket edildi. Başkanımıza ve emeği geçenlere gurubumuz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

"Rapor bilimsellikten uzak"

AK Parti Grubu adına 2018 faaliyet raporunu değerlendiren Mehmet Bilgin ise, “Mali saydamlık ve denetim için bu raporlar hazırlanıyor. Hedeflere ulaşma ve hedeflerden sapmalar yer alıyor. Faaliyet raporu incelendiğinde stratejik planla uyumlu gidilmemiş. Çok iş yapıldığını anlatmak adına her şey rapora yansıtılmış. Asıl hedef yansıtılamamış. Rapor bilimsellikten uzaktır. Çok yüksek sapmalar raporda açıklanmamış. Odunpazarı Belediyesi stratejik planı raporu anlaşılmıyor” dedi.

"Yeni üye arkadaşlarımız yardım etsinler"

Kazım Kurt ise, “Faaliyet raporumuzla ilgili konuşan meclis üyelerimize teşekkürler, biz kendimizi eleştirtmekten çekinmeyiz. Önemli olan 31 Mart da bir seçim oldu ve halkımız bizi yaptığımız işlerden dolayı tekrar seçti. Faaliyet raporu ile ilgili polemiklere girmeyeceğim ama bazı şeylerle ilgili ezbere konuşmamak lazım. Verilen rakamlar incelendiğinde doğruluğu anlaşılır. Faaliyet raporunda yanlış olma olasılığı sıfırdır. Şeffaf bir faaliyet raporu düzenlenmiştir. Belediyelerin borcu olur, görevi devraldığımızda da borç vardı. Yüz milyar lira borçlanmayı kabul ettik biz burada. On yıl vadeli ve düşük faizli idi. Türkiye ekonomik olarak batmış durumda. Müteaahhitler uzun vadeli borçlanmak istemiyor. Pazaryeri ihalesi o nedenle gerçekleşmedi. Odunpazarı Belediyesinin bir tüzel kişiliği var. Odunpazarının hakkını hiç kimseye teslim etmeyiz. Beş yıldır burada bir binayı almak istiyoruz, vermeyenler zevkten dört köşe oluyor. Ankara’dan iki senedir imza gelmiyor. Böyle bir kamu anlayışı olur mu? Yeni meclis üyesi arkadaşlarımdan bunun çözümünü istiyorum yardım etsinler. Arkadaşlarımız güneş enerjisi projemizi reddetti, maddi zarar elde ettik. Ne geçti ellerine? Bunlar inşallah yeni dönemde olmayacak. Eleştiriden korkmadan birlikte düşünelim, Odunpazarı Belediyesi yararına işleri birlikte planlayalım. Birlikte yapalım bu işleri" diye konuştu.