İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımın hatalı bir paylaşım olduğunu belirten Tunca, “Sabahki basın toplantısında Odunpazarı’nda aday çıkaracağımızı söyledik. Acele etti CHP bu açıklamayı yapmakla. İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığımız tarafından yapılan paylaşım, hatalı bir paylaşım olmuş. Bazı yerlerde yanlış anlaşılmalar var. Yanlış anlaşmayı düzeltmek çok kolaydır. Bunu da basın toplantısı ile yaptım. Herkes benden gelecek açıklamaya baksa daha iyi olur. Biz CHP bizi destekleyecek diye bir açıklama yapmadım ben. Biz Odunpazarı’nda seçimlere adayımızla giriyoruz dedik” diye konuştu. 

İşin özüTunca, “Bir tarafta genel merkezler tarafından bir taraftan il ve ilçe örgütleri nezdinde açıklama yapılıyor. Bizim talebimiz aslında özüne bakarsanız biz her yerde seçime girmek istiyoruz. Benim işim burada İYİ Parti’nin başarısı, bu başarıyı elde etmek için çaba sarf ediyoruz. Derdimiz bu, belediye kazanmışız kazanmamışız, bizim Eskişehir’de kaybedecek bir belediyemiz yok. Ama Eskişehir’de kaybedecek belediyemiz var hissini vermeliler bize. Öyle de bir şey gelmiyor. Bizi ittifakın küçük paydaşı diye açıkladılar. Yakışık değil. İttifakın küçük paydaşıysak hiç ilgilemeyin o zaman. Bırakın büyükşehiri de Tepebaşı’nı da herkes her yerde girsin o zaman’’ ifadelerini kullandı. 

CHP’den partimize bir temas yok“Şu anda Odunpazarı’nda seçimde giriyoruz” ifadesini kullanan Tunca, “Her zaman söylüyorum parti disiplini ile biat ayrı şeydir. Biz şu anda parti disiplini içerisinde hareket ediyoruz. Ama bunu tabanda isteklendirmediğiniz zaman bunun kıymeti yoktur. Bizim tabanımız şuraya git oy ver deyince oy verecek insanlardan oluşmuyor. Hür iradeli partililerimiz, özgür. Bugüne kadar Eskişehir CHP teşkilatlarının, milletvekili nezdinde, İYİ Parti teşkilatları ile en ufak bir teması yok. Bir şeylerin masada bitiriliyor olmasına tahammül edemiyoruz” dedi. 

Biz seçime kendimiz girecek gibi hazırlanıyoruzSiyasette zamanla her şeyin değişebileceğinin altını çizen Tunca, “Şu anki kesin karar bu, Odunpazarı ve diğer beş ilçede aday çıkartıyoruz. Siyasette, 31 Aralık’a kadar köprünün altından çok su geçer. Şu anki kesin karar bu ancak bu kesin karar ebediyete kadar devam eder diye bir karar yok. Belki Türkiye genelindeki ittifak bile bozulabilir, bilemem. Biz kendimiz tek başımıza seçime girecek gibi hazırlıklarımızı gayretle devam ettireceğiz” diye konuştu. 

Gölet’in başvurusunu arzu ederizİYİ Parti Odunpazarı adayının Erman Gölet olup olmadığı ile ilgili konuşan Tunca, “Şu ana kadar başvuran Odunpazarı aday adayları arasında Erman Gölet yok. Şu anda yok, olmayacak demedim, arzu ederiz Erman Bey de gelsin başvursun.” dedi.