31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere DSP'nin tek başına girdiğini hatırlatan Tambova, ancak başka partilerin küskünleriyle DSP'nin seçimlere hazırlandığını iddia edenler olduğunu ifade etti. "Yıllarca Bülent Ecevit'e yönelttikleri 'bölücü' tabirini şimdi bizler için kullanmaktadırlar" diyen Tambova, "Aslında, bu seçimlerdeki başarısızlıklarını da şimdiden bizlere mal ederek, asla iktidar olamayacaklarını kabullenmiş olduklarının açık bir mesajıdır" ifadelerini kullandı. 

DSP'nin Eskişehir'de 1994'ten bu yana belediye seçimlerinde büyük bir başarı gösterdiğini ve üç dönem belediye başkanlıkları kazanan bir parti olduğunun altını çizen Büyükşehir adayı, "Bugün bu şehirde iktidar olanlar 1999'da belediyeciliği bizden öğrendiler" diye konuştu. Tambova, partilerinin her türlü engellemeye ve karalamaya rağmen siyasi mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini ifade etti. 

"Demokratik Sol Parti, bu şehirde, kendini her şeyin sahibi ve herkesin üzerinde gören kişilere de, bu şehrin gerçek sahiplerinin kim olduğunu gösterecektir" diye sözlerine devam eden Tambova, "DSP Yapılan her türlü usülsüzlüğe, yanlış ve taraflı işlere her zaman karşı duracak ve vatandaşın hakkını arayacaktır. Bizim belediyeciğimizde, kamunun parası etkin ve verimli şekilde kullanılacak, şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde, Sayıştay raporlarında belediyenin borçları eksik ve yanlış gösterilmeyecektir" dedi. 

Belediye başkanlığı makamının kimsenin saltanat süreceği bir yer olmadığını söyleyen Tambova "Bizim bu şeçimlerde, öncelikli olarak tek bir vaadimiz var! Dürüst ve şeffaf belediyecilik. Çok değerli yol arkadaşlarım ve ben, bu anlayışla aday olduk ve sizlerin desteğiyle başaracağımıza da inanıyoruz" diye konuştu.