Hükümetin “enflasyonla topyekûn mücadele” programına karşın gıda fiyatlarındaki artış durduralamadığını ifade eden Akman ''Birleşik Kamu-İş’in araştırmasına göre eylül ayında yüzde 12.56 oranında, Ekimde yüzde 0.9 artış kaydedilen gıda fiyatlarında bu yılın ilk 10 aylık döneminde yüzde 42.66, son bir yılda ise yüzde 49.31 oranında artış oldu. Bu dönemde ekmek, un, bulgur, makarna vb. fiyatlarında yüzde 29.1, et-balık fiyatlarında yüzde 21.81, süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarında yüzde 41.02 oranında artış kaydedildi. Son bir yılda katı ve sıvı yağ fiyatları yüzde 19.48 oranında arttı. Meyve fiyatları yüzde 36.47 oranında, sebze fiyatları ise yüzde 207.55 oranında artış gösterdi. Bakliyat fiyatları yüzde 6.74, gıda fiyatları ise yüzde 49.31 oranında arttı'' dedi.

''YARIYA YAKIN AZALDI'': Gıdada yıllık enflasyon yüzde 19.31’e kadar yükseldiğinin altını çizen CHP'li Akman ''Kriz vatandaşların gıda karşısındaki satın alma gücünü son bir yılda yarıya yakın azalttı. Tüketim harcamaları araştırmaları, en yoksul yüzde 10’luk kesimin harcadığı her 100 liranın 31 lirasını gıda için yaptığını, en zengin yüzde 10’luk kesimin 100 liralık harcaması içerisinde gıdanın aldığı payın ise 13 lirada kaldığını gösterdi. “Dolayısıyla gıda fiyatlarında yaşanan artış ve azalışlar yoksulların bütçesini zenginlere göre çok daha derinden etkiliyor” denilen araştırmaya göre, aileler gıda için harcadıkları her 100 liranın 17.9 lirasını pirinç, ekmek, bulgur, buğday unu, makarna ve şehriye gibi ürünlere harcıyor'' diye konuştu.

''MUTFAK YANIYOR'': Türkiye’de nüfusun yüzde 20’den fazlasının yani 16 milyondan fazla kişinin açlık sınırının altında yaşadığı gerçeğinin var olduğunu sözlerine ekleyen Akman ''Bu arada TÜİK’in araştırmalarına göre yoksullar gıda harcamalarının büyük bölümünü ekmek, tahıl ve sebzeye ayırırken, zenginlerin gıda harcamalarının büyük bölümünü et, balık ve deniz ürünleri meydana getiriyor. Gıda fiyatlarında yaşanan yükselişten en büyük zararı, gelirinin büyük bölümünü gıdaya ayırmak zorunda olan yoksul kesimler görüyor. Türkiye’de nüfusun yüzde 20’den fazlasının yani 16 milyondan fazla kişinin açlık sınırının altında yaşadığı gerçeğini düşünürsek, 'mutfak yanıyor' demek yerinde olur''  ifadelerini kullandı.