CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Süzen, 2017 yılı bütçesi ile ilgili olarak, “Gelir gider tablolalarına baktığımızda birkaç sonuçla karşılaşıyoruz. 2016 yılına göre gelirler yüzde 7 oranında artmıştır. Bütçe giderleri ise 2016 yılına göre yüzde 18 oranında artmıştır. Vergi gelirleri ile ilgili olarak, 2017 yılında bir halk oylaması yapıldı. Birkaç kez vergilerin ödenmesi ile ilgili affa yakın bir etkinlik oldu. Bu nedenle halkta ödeme tembelliği gelişti” dedi.

'Belki de çar çur ediyorsunuz'

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, yapılması gerekirken yapılmayanları ve yapılmaması gerekirken yapılanların daha önce AK Parti meclis üyeleri tarafından anlatıldığını ve bunların rakamlara da yansıdığını belirterek, “Vatandaşı ilgilendiren onların hayatına dokunacak yatırımlar yapılmamış. Ama cari giderlere ait kalemlerin tamamı kullanılmış. Belediyeleri gelirleri içerisindeki en büyük kalem de merkezi hükümetin gönderdiği vergi gelirlerinden oluşmakta. Merkezi hükümet öngörülenden daha fazla rakam göndermiş. Mahmut Süzen başkanım gelirlerdeki azalmayı ya da az tahsilatı izah ederken klasik CHP zihniyeti ile halka tepeden bakan yaklaşımla bunu vatandaşın tembelliğine yordu. Yapılandırmalardan dolayı vatandaş tembellik yaptı ve ödemedi dedi. Vatandaş belki de size güvenmiyor belki de paraları çarçur ediyorsunuz. Sayın başkanım siyaset yapmaya ayırdığınız vaktin bir kısmını lütfen belediyeye ayırırsanız daha güzel hizmetler gider Odunpazarı Belediyesi’ne demiştim. Kesin hesaba baktığımızda da bunu gördük” diye konuştu. 

'Politika her yerde yapılır'

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, meclis üyelerinin tartışması sonrası yaptığı açıklamada, “Eleştiri getiren herkese teşekkürler, burada herkes istediğini konuşabilir. Benim kısıtlama şansım yok. Meclis üyeleri seçilmişlerdir. Kendi sorunları ilgili de ülkenin sorunları ile ilgili de her şeyi konuşmalıdır. Tersine bir yaklaşım yanlıştır. Belediye meclisinde politika yapılmaz, nerede yapılacak politika. Burada da yapılacak. Hepiniz siyasi parti üyesisiniz. Politika her yerde yapılır yapılmalıdır. Bir sonuç varsa sebepleri de araştırılacak. Biz geçen yıl 100 Milyon borçlanmayı ciddi bir cesaretle yaptık. Hiç kusura bakmayın. Mesele Türkiye iyi yönetilememektedir. Asgari ücret kaç dolar ona bak. Bu işi aşacağız, değiştireceğiz. Türkiye’yi kötü yönettiğiniz için Odunpazarı’na yansıyor. Politika yapılacaksa biz onu yaparız, iyi yaparız. Önümüzdeki süreçte Odunpazarı’nda çok daha iyi işler olur. Türkiye güzel olacak. 25 Haziran’da çok iyi bir noktada olacağız, çok umutluyuz ” dedi.