Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa'nın konuşmasından satır başları: 

Şu anda 17 tane oyuncumuz bizle beraber. Bunların yaş ortalaması 19.8 oluyor. Bunlara ilaveten beş tane arkadaşımı daha profesyonel yaptık. Onların yaş ortalaması da 17. Şu anki kadromuzun yaş ortalaması 19.6. Yaşamış olduğumuz süreç bize çok sıkıntılı ve acı oldu bu bir gerçek. Ama beklide bu olumsuzluklar bize olumlu bir şekilde dönecek.  Arkadaşlarımıza değişik bir fırsat doğdu. Onlarda bu fırsatı değerlendirmek için elinden geleni yapıyor. Benim teknik adam olarak ilk defa bu kadar genç oyuncu gurubu ile bir arada çalışıyorum. Daha önce çalıştırmış olduğum takımlarda buna benzer süreçler yaşamadığımız için daha çok beş altı genç oyuncuyu oynatıyorduk. Ama burada yük gerçekten fazla. Bu yükü de bir nebze olsun taraftarımız üzerinden alıyor. Bu onlara gereken inancı desteği gösteriyor. Bunu önümüzdeki haftalarda daha çok artırmamız gerekiyor. Çünkü, takım artık yavaş yavaş oturmaya başladı. Belirlediğimiz bir puan tablosu var. Bu tablo artık hedefimize yön verecek. Ligde kalmak için mi yoksa daha yukarıları için mi bir hedef belirleyeceğiz bunu göreceğiz. Bunun dışında neler kazanacak Eskişehirspor… Biz Eskişehirspor’a devre arasına kadar iyi bir şekilde geliştirdikleri zaman belki iki veya üç tane değil 13-14 futbolcu kazandırmış olacağız. Sadece Eskişehirspor’a değil Türk futboluna kazandırmış olacağız. Daha önceki yıllarda değişik kulüpler örnek gösteriliyordu. Türkiye’de bu işin çok zor olduğunu gösteren bir süreci yaşıyoruz. 

Bundan sonraki süreçte futbolcuların daha iyi gelişim sağlamaları için profesyonelce yaşamalarını öğreteceğiz. Çünkü onlar şuanda profesyonelliğin ne olduğunu algılayamıyorlar. Üniversitelerle şu anda görüşüyoruz. Osmangazi Üniversitesi ile belli bir seviyeye geldik. Önümüzdeki hafta bir protokol imzalayıp işbirliği yapacağız. Anadolu Üniversitesi Rektörümüzle de görüştük, o da kendisinin açık olduğunu ama yeni geldiği için biraz Eskişehir’i tanımadığını zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.  İlerleyen günlerde kesinlikle bize gereken desteği vereceğini söyledi. Bizim desteğimiz şununla ilgili,  Biz futbolcuları geliştirmemiz adına onlardan verileri alacağız, onlara veriler vereceğiz. 

Gidişat sanki normalmiş gibi gözüküp esas durmamız gereken konularda sanki rahata ulaşmış gibi bir durumumuz var.  Her şey sanki normal, herkes arkaya yaslanmış seyredir. Biz şimdi seyredersek Aralık ayında tekrar acı çekeceğiz. Önümüzdeki sürecin çok iyi değerlendirilmesi katkı sağlanması lazım. Eleştirelliğin bize bugüne kadar hiçbir şey kazandırmadığını gördük. Her birey katkı sağlamalı. Bazısı dua eder, bazısı proje olarak katkı sağlar, diğeri fikir verebilir. Eskişehirspor’u herkesin çok sevdiğini biliyoruz. Bu olay Eskişehir’i de aştı. İşin esası Aralık’da yaşayacağımız durumu unutmamamız lazım. Bu süreç iyi değerlendirilmeli, gelecek adına çok şey kazandıracak. Önümüzdeki yılların takım inşasını da yapmış olacağız. Bunun alt yapısını hazırlayıp önümüze bakmamız gerekiyor

Karşılaştırmalarla ilgili ise taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kadar zor süreci yaşıyoruz ona rağmen yönetime teşekkür etmek istiyorum. Oyuncuların alın terini hiçbir zaman karşılıksız bırakmadı. Almış olduğumuz her puan karşısında oyunculara söz vermiş oldukları parayı ödediler. Bu zor süreçte bunu yaptılar.

Genç kadro ile çalışmanın avantajlarında hedefler önemli, vizyon ve beklenti önemli. Bizim sezon başı hedeflerimiz çok değişikti. Eskişehirspor da hiçbir zaman hedefsiz olmaz. Biz de bu hedefleri gerçekleştirmek için elimizde kim olursa olsun elimizden geleni yapacağız. Biz çok koşan mücadele eden bir oyuncu gurubu yakaladık. Ben bir takım değil şu an üç takım çalıştırıyorum. Şimdi oynamayan bir oyuncu gurubu var, ligi götüren bir gurup var, gelişimi için çalıştığımız bir alt yapı var bir de. Bu bizi yormuyor mu yoruyor. Ama şehrin verdiği enerji bizim yorgunluğumuzu alıyor. Buradaki sevda yorgunluğu yok ediyor. 

Taraftar gereğinden fazlasını yapıyor. Bu şehrin en büyük enerjisi de bu. Ama beklenti daha fazla olması gerekmiyor mu tabi ki gerekiyor. Bu kulüp kapalı olan bir statta 26 Bin bilet satabiliyorsa açık olanda da bunu yapabilmesi lazım. Zaman zaman eleştiriler oluyor. Ödediğimiz paralar geçmişteki borçlara gidiyor diye. O borç da bizim. O da katkı kulübe. Bugün ödemezsek yarın ödeyeceğiz. Şu anki dosyalar bugünün dosyası değil  ki geçmişin dosyası. Biz bu geçmişi kapatmazsak geleceği inşa edemeyiz.  Biz onu bir kere kapatıp düzlüğe çıkaracağız geleceği inşa edeceğiz. Şu an alt yapısını yaptık geleceğimizin. Aralık sorunumuzu çözmemiz lazım. Ki biz bu arkadaşlarımızdan daha fazla verim alalım. 

Kulüp lisansı için yarın karar verilecek. Onunla ilgili ben çok sorun çıkacağını tahmin etmiyorum. Çünkü, önceki kurulda da bende bizzat oradaydım, verilen dosyalar harfiyen yerine geldi gereken evrakların hepsi verildi. Federasyondaki çalışan kişiler tarafından Perşembe günü lisansınızı alın denildi. Ama oraya varıldığında listede olmayan bir dosya çıktı. Şimdi o da tamamlandı yarın inşallah lisansımızı alacağız, önümüze bakacağız.