Sezgin Coşkun, yaşadıkları zor günleri Fanatik editörü Ömer Necati Albayrak’a anlattı.

“Problemler yaşıyoruz, bunları atlatmak için çalışıyoruz. Futbolcu olarak biz de bir şeyler yapıyoruz. Eskişehirspor’la birlikte Anadolu’da bir futbol devrimi yaşandı tarihte. İstabul’a başkaldırı oldu futbolda. Geçmişte yaşanan bu kültür şehre de aşılanmış. Yani gücümüzü geçmişten alıyoruz. Genç arkadaşlarımıza da bunu anlatıyoruz.

‘Boyun eğmiyoruz’

‘Sahada dik durun, boynunuzu eğmeyin’ diyoruz. Bu güvenle mücadele ediyorlar. ‘Sokakta oynayın, kaldırımda izleriz’ diyen taraftarımızın desteği muhteşem. Yolda durdurup ‘Umut var mı?’ diye soruyorlar. Eskişehirspor’u televizyonda konuşurken kalp krizi geçirdi gazeteci ağabeyimiz geçenlerde. ‘Kalbim dayanmıyor artık’ diyor. MR’a girerken bana Eskişehirspor’u soruyor.”

‘Bu borç ödenemez’

“Borçlu olduğumuz bütün oyuncularla aynı takımda oynadım. Bu kulübün devam edebilmesi, yaşaması için herkes bir şeyler yapmalı. Bazen yemek bile çıkmıyor burada. Halden insanlar sebze yolluyorlar. Sendika kuruluşları, iş adamları yardım ediyor. Maddi olarak bu işin çözümü yok. Alacaklı oyuncuların parasını ödeyebilecek ne güç var ne de kaynak. Geriye sadece kişilerin iyi niyeti kalıyor. Alacaklı oyuncuların imza vermesi şart. Kimse parasını silsin diyemeyiz, alın teridir bu. Ben de alacaklıyım. Ama şu anda bunu alma şansım yok. Ancak kulüp ayağa kalkarsa bu paralar ödenebilir. Bu takımı yaşatmak için bir adım atma zamanıdır. Şu anda hep birlikte bu takımı yaşatmamız lazım. Düştüğümüz sene 5 kuruş para almadım, hala alacaklarım var.”

'İhtiyacımız iyi niyet’

“Burada mücadele eden insanların samimiyetine inanıyorlarsa el atmalılar. Yemek bile zor çıkarken herkesin iyi niyetine ihtiyacımız var. Sadece Eskişehirspor’u yaşatma adına söylüyorum bunu. Küçük çocukların hayalleri, yaşlıların anıları, herkesin sevdası... Eskişehirspor, Türk futbolu için yaşamalı.”

'Kayıtsız kalmasınlar’

“Biri aradı geçen gün. Eskişehirli değil, taraftar değil. Numaramı bir yerden bulmuş. ‘Ben kasaplık yapıyorum. Size sucuk ve zeytin göndereceğim’ dedi. Eskişehir’le hiç alakası olmayan insanlar bunu yaparken burada başarılı olmuş, buradan para kazanmış insanların kayıtsız kalmaması lazım bu duruma. Alacaklı futbolcuları bizzat ben de arıyorum, olumlu dönüşler de var. ‘Döneceğiz’ diyenler de var.”

‘Bundan daha kötüsü olamaz’

“Bu durumun daha kötüsü yok. Şu anda Eskişehirspor için en kötü zaman. Yaşayabileceğimiz ne kötülük varsa yaşıyoruz. Biz insanların bizle olduğunu hissetmeliyiz. Eskişehirspor ölmez, ama bugün yapılan ve yapılmayanlar konuşulur daha sonra. Şehrin önde gelenlerin yapacağı bir şey varsa bunun zamanı şimdi. Düştükten sonra 15 senede dönemeyen takımlar var. Kolay değil yeniden ayağa kalkmak.

BÜYÜK TAKIMLARA SATILAN OYUNCULAR

  • Alper Potuk-Fenerbahçe: 7.25 milyon Euro+Bienvenu
  • Sezer Öztürk-Fenerbahçe: 2.75 milyon Euro
  • Tarık Çamdal-Galatasaray: 4.75 milyon Euro
  • Veysel Sarı-Galatasaray: 400.000 Euro
  • Aytaç Kara-Trabzon: 2.4 milyon Euro
  • ​Erkan Zengin-Trabzon: 2.25 milyon Euro