Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 27’nci haftasında deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Tofaş’a konuk olan ve 73-69’luk skorla Eskişehir’e mağlubiyetle dönen temsilcimiz Eskişehir Basket, 1 günlük izin yaptı. Zorlu geçen Tofaş maçının yorgunluğunu üzerlerinden atan Dev Adamlar, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda toplanarak 6 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oynanacak olan Muratbey Uşak maçı hazırlıklarına başladı. 

Hedef galibiyet

İspanyol Koç Josep Maria Berrocal Riera idaresinde yaklaşık 2 saat süren antrenman yapan Potanın Şimşekleri, fitness salonunda halter çalışması ile Muratbey Uşak hazırlıklarının startını verdi. Ardından koç Berrocal ile Tofaş maçının değerlendirmesini yapan Devler, ısınma hareketlerinin ardından hücum ve savunma varyasyonları ile günü noktaladı. Temsilcimiz, Muratbey Uşak karşısında galibiyet hedefliyor.

Top kayıpları belimizi büktü

Ligin 27. haftasında oynanan Tofaş maçında temsilcimiz Eskişehir Basket, 73-69’luk skorla mağlup oldu. Dev Adamlar, karşılaşmada 17 top kaybı yapınca, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftasında en fazla top kaybeden takım oldu. Buğrahan Tuncer 6 top kaybı yaparken Josh Duncan 3, Billy Baron ve Caner Erdeniz 2’şer top kaybı yaptı. Yunus Emre, Viacheslav Kravtsov ve Doğan Şenli ise 1’er kez top kaybı ile oynadı.