Eskişehirspor Taraftar Birliği Başkanı Murat Diri açıklamasıda şu ifadelere yer verdi: 

FUTBOL NAMINA HER ŞEY YAŞANDI: Değerli gönüldaşlar; Evimizde ağırladığımız Adana Demirspor camiasına öncelikle gösterdikleri dostluktan dolayı teşekkür ederiz. Böyle bir kültürü olan camiayla bir arada olmak çok mutluluk verici bir duyguydu. Maç öncesi maç esnası maç sonrası kısacası her anı tüm Türkiye’de futbol namına herşey yaşandı. Tribünsel anlamda sınırları zorlayan bu iki camianın bir araya gelmesiyle ülkemizdeki tüm futbolseverler tam anlamıyla özlem giderdiler. 

SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM: Maç esnasında Afrin'deki askerlerimiz için çok güzel bir koreografi yapan 'Efeler' gurubuna bu süprizleri için ve emekleri için çok teşekkür ederiz. Ayrıca maç öncesinde günlerce sopalı ve semt pankartlarımız, bayraklarımız için bir hafta boyunca gece gündüz işini gücünü bırakıp pankart boyayan grubumuzun üyelerine ve maç başından sonuna kadar bayraklarımızı hiç indirmeyen abi, kardeşlerimize sonsuz teşekkür ederim.

HARİKA BİR İŞ ÇIKARDILAR: Bu görsel şovda Mevlüt Gün ve Oktay Balkan ile isimlerini tek tek yazamayacağım tribünlerimizi gizli kahramanlarının emekleri gözardı edilemez. Ayrıca her gün yapılan pankartlara bayraklara ellerine fırçayı alıp yardıma koşan ÜNİESES’imize ayrıca teşekkür ederiz. Bu soğukta ve bunca imkansızlık içerisinde harika iş çıkardılar.

BKŞ'Yİ GÖRMEK MUTLU ETTİ: Yıllar sonra İstanbuldan Eskişehir’e organizasyon düzenleyen BKŞ’yi aramızda görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Maç esnasında tribünümüze gelen bir çok taraftarımız maçı göremediğinden şikayet etti. Çok şükür istediğimiz de buydu. Hepsine abimiz kardeşimiz olarak iyi yaklaştık ve yaklaşık 2 senedir bağıramayacak veya oturup takımını desteklemek isteyen taraftarımızın VİP tribüne gitmesinin daha uygun olacağını söyledik. Ama dinletemedik. Bizler de böyle karar aldık.

AKTARIM YAPABİLİRLER: Koltuk numarasını arayan, indir bayrağı göremiyorum diyen tribündeki bestelere eşlik etmeyen tüm taraftarımızı maraton alt bölümden bilet kombine almamaya davet ediyoruz. Alanlar da önümüzdeki haftalarda genç bağıracak ateşli kardeşlemize aktarım yapabilir. Zira artık bayraklar özellikle bağırmayan bloklarda sallanacak. Anlayışınız için ayrıca teşekkür ederim.

DURUŞUMUZLA DOSTLUKLARINI KAZANDIK: Gelelim maç öncesi Adana Demirspor'lu arma sevdalıları ile olan birlik beraberliğimize. Bizler yıllardır Eskişehirspor tribünlerinde safkan sevdamızla nice mücadeleler verdik. Ve tribünleri şimdiki konumuna getirdik. Çok bedel ödedik. Bunun karşılığını da tüm camia olarak almaya başladık. Duruşumuz sayesinde Türkiye’nin en büyük tribün kültürüne sahip sayılı takımlardan biri olan Adana Demir camiasının dostluğunu kazandık.

DURUŞUNU BOZMAYAN BİR KÜLTÜR: Yanlış anlamayın bu tür büyük camiaların bir birine düşman olması çok kolaydır. Ancak dost olmak birbirine güvenmek öyle kolay değildir. Kaldı ki biz gibi arasındaki çürük elmaları kahpeleri yeni ayıklamış, Şehrine dostane gelen Bursa-Ankaragücü gibi dost dediği takımlara karşı teşkilat yapmakla anılan bir camiaya güvenmek kolay değildir. Adana Demirspor tribünleri yıllardır alt liglerde acı çeken ama duruşunu hiç bozmayan bir kültüre sahiptir. Böyle sevdalı camianın bu dostluğunu kazanmakta bizlere nasip oldu çok şükür.

HEM MUTLU OLDUK HEM ONUR DUYDUK: Tabi tüm taraftarımızın ve tribünlerimizin değişimini gören kendilerinden biri gibi bizleri de görüp ilk olarak Adana’da bizi efsane bir şekilde ağırlayan, yenilmemize rağmen oradan yüzümüz gülerek ayrılmamıza vesile olan Şimşekler gurubuna ve Adana Demir sevdalılarına ne kadar teşekkür etsek az kalacaktır. Bizler de burada kendilerini ağırlamaktan hem mutlu olduk hemde onur duyduk.

ŞU İKİ TRİBÜNE BAKIP İÇ ÇEKMEYEN YOKTUR: Böyle bir camianın böyle zor günler geçiren iki büyük camianın skordan çok tribünlerdeki atmosfer konuşuluyorsa işte Futbol orada vardır. İşte istenilen özlenilen tablo budur. Adına süper denen proje takımları ile dolu o lig de bu hazzı yaşayamazsınız. Gerçi bizlerin bu hali kötü yönetimler sonucu olmuştur. Şu iki tribüne bakıp iç çekmeyen hiç bi süperlig takımı yoktur. 

NE DESEK AZ KALIR: Biz de bu iki tribün olarak dün maç öncesi çok güzel bir şekilde beraber vakit geçirip sohbet etme imkanı bulduk. Hepsinden Allah razı olsun. Aydın abi Ramazan Reis, Göksel Başkan, Güney Ayazgök ve Şimşekler Derneği Erkan Başkan'ımıza ve orada bizimle olan olamayan tüm ADS sevdalılarına ne kadar teşekkür etsek ne desek az kalır. 

HER DAİM DESTEĞİNİ GÖSTEREN...: Adana Demirli dostlarımızı ağırlamamız için bu organizasyonda bizlere kapılarını açan TwentySix davet salonları sahibi Ethem Ülkü abimize ayrıca hiç durmadan bizlere maddi manevi destek olan gündüz işe gidip gece sabahlara kadar Alt yapıda oynayan oğlu Arda Baran Çubuk'u elinden tutup pankart boyamaya götüren tribünlerimizin en iyi insanlarının başında gelen güzel kalpli abim Muharrem Çubuk'a apayrı teşekkür ediyorum. Cem Tarazan ve Mustafa Özkan'a sabah erkenden misafirlerimizi karşıladıkları için teşekkür ediyorum. Her an benimle olan ve desteğini her daim gösteren Gökhan Yenilmez abime, bizlere her daim destek olan Tahsin Arman Şabanlı'ya ve ayrıca ADS'li arma sevdalıları gelmeden öncesinde ve geldikleri esnada yakın dostunu 2 gün önce kaybetmesine rağmen beni kırmayarak gelen ve organizasyonun eksiksiz tamamlanmasını sağlayan Baransel Kulüp Başkanı ETB YK üyesi Gürol Bakırcı'ya teşekkür ederiz. bizle olan tüm dostlarıma da teşekkür ederiz. 

RABBİM AYAKLARINI TAŞA DEĞİRMESİN: Ayrıca o gün Adanademirsporlu arkadaşlarımızın şehre girişinde bekletilmesine tepki gösteren herkesi anlıyoruz Ancak ülkemiz zor gümlerden geçmektedir. Her gün şehit haberleri geliyor. terör belasıyla mücadele ediliyor. Bu günlerde polisimize askerimize yardımcı olmak onlara en büyük desteğimiz olacaktır. Unutmayalım ki Onlar bizlerin rahat uyuyabilmesi için gecesine gündüzüne katan canını bizlerin güvenliğine siper eden vatan sevdalılarıdır. Bir karar alıyorlarsa bir istihbarat vardır bir bildikleri vardır. Onlara ne kadar teşekkür etsek az kalır. Rabbim ayaklarını taşa değirmesin.

GEREKSİZ HUSUMETLERE İYİ BİR ÖRNEK: Kısacası iki büyük tribünün camianın bir araya gelip bu denli yakınlaşması Türkiye’de bütün tribünlerde etkileşim gösterecek ve Türkiye’de ki çoğu tribünler arasındaki gereksiz husûmetlere iyi bir örnek teşkil edecektir. İyi ki varsın ve hep var ol Mavi Şimşek.