Son yıllarda sportif başarı anlamında taraftarını mutlu edemeyen Eskişehirspor, 2020 yılında toplam 37 maç oynadı. 33’ü lig, 2 hazırlık 2 de Ziraat Türkiye Kupası eleme maçına çıkan EsEs, bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 9 beraberlik ve 23 mağlubiyet aldı. En farklı yenilgisini Altay’a karşı alan Şimşekler, en farklı galibiyetini ise Altınordu’ya karşı aldı. Ayrıca 29 maçtır kazanamayan Eskişehirspor, kulüp tarihinin en kötü rekorlarından birine de imza attı.

2020 yılında 26 gol atabilen siyah kırmızılılar kalesinde ise 74 gol gördü. Eskişehirspor 21 müsabakada ise gol atma başarısı gösteremedi.  

Bu maçlarda Eskişehirsporlu oyuncular toplam 99 kez sarı kart, 4 de kırmızı kart gördü. En fazla sarı kartı bu sezonki Balıkesirspor maçında gören EsEs, bir yıl içinde ligde sadece Boluspor maçını kart görmeden tamamlayabildi.

2020-2021 sezonunda Eskişehirspor

Bu sezon ligde rakip fileleri 10 defa havalandırabilen Eskişehirspor’da 7 futbolcu gol atma sevinci yaşadı.

Eskişehirspor, ligin geride kalan 16 haftasında 10 gol attı. Ümraniyespor, Bandırmaspor, Keçiörengücü, Adana Demirspor, Balıkesirspor, Menemenspor ve Bursaspor’a karşı gol atmayı başaran EsEs, ligde çıktığı 16 maçın 7’sinde gol sevinci yaşayabildi. Şimşekler ligde 9 karşılaşmada ise meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı. Siyah-Kırmızılıların gollerini; Bedirhan Altunbaş, Sunday Alimi, Mehmet Özcan, Furgan Polat, Sezgin Coşkun, Berkay Tanır ve Tolga Yakut kaydetti. Gol sevinci yaşayan en tecrübeli isim 36 yaşındaki kaptan Sezgin olurken, en genç oyuncu ise 20 yaşındaki Tolga Yakut oldu.