Eskişehirspor'un genç yeteneği Bilal Ceylan Beşiktaş'a transfer oldu. 17 yaşındaki futbolcu, EsEs'in altyapısından çıkarak kısa sürede A takıma kadar ulaştı. TFF 1. Lig'de ilk kez 2019-2020 sezonunda forma giyen sağ bek, o sezon 5 maçta EsEs formasını terletti. 2020-2021 sezonunda da ikisi Türkiye Kupası, 17'si lig olmak üzere toplam 19 maçta görev aldı. Ara transfer döneminde çok sayıda kulübün gözdesi olan Bilal, Beşiktaş'a transfer oldu. EsEs'in yeteneği artık Süper Lig'de yeni takımı için mücadele edecek. 

Eskişehirspor'a para kazandırarak veda etti

Eskişehirspor'daki mücadelesi ile kısa sürede yıldızı parlayan Bilal, Ümit Milli Takım'ın kampına davet edildi. Bilal Ceylan, hedefinin A Milli Takımda forma giymek olduğunu ifade etmişti. Eskişehirspor alt yapısında yetiştiğini ve şehrini çok sevdiğini söyleyen Ceylan, "Eskişehirspor çok büyük bir camia. Orada doğdum, büyüdüm ve alt yapısından yetiştim. Orayı çok seviyorum" demişti. Ceylan, Eskişehirspor'a para kazandırarak veda etti. 

"Elveda çocukluğum"

Öte yandan Eskişehirspor Altyapı Derneği de Bilal'in henüz küçük yaşlarda Eskişehirspor forması giymeye başladığı fotoğraflarını paylaştı. Bilal Ceylan, Eskişehirspor'dan ayrılırken, sosyal medya hesabından duygusal bir veda mesajı yayımlayarak "Elveda çocukluğum" ifadelerini kullandı. 

7 yaşında ilk formayı giydi  

Eskişehir Alt Yapı Derneği Yönetim Kurulu, Eskişehirspor’dan Beşiktaş’a transfer olan Bilal Ceylan’a başarılar diledi. Bilal Ceylan'ın Eskişehirspor'a değer ve katkı sağlayarak Beşiktaş'a transfer olmasının gururu ve heyecanının yaşandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1999 yılında kaptan İsmail Arca'nın önderliğinde efsane futbolcuların imece usulü ile kurduğu Eskişehir Alt Yapı Derneği Eskişehir sporuna ve Eskişehirspor'a başarılı bir şekilde hizmet etmeye devam ediyor. Eskişehir Alt Yapı Derneğimize 7 yaşında gelen ve bir çok yaş gruplarında mücadele eden evladımız Bilal'in yuvadan uçmasının üzüntüsünü, Türk futboluna ve Milli takıma uzun yıllar vereceği hizmet nedeniyle de gururunu yaşıyoruz. Yolun açık olsun evlat!"