Çapa, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Bingöl, futbolcular Mevlüt Çelik ve Cemali Sertel ile düzenlediği basın toplantısında, kalan 4 haftayı, Eskişehirspor'un geleceğine ilişkin düşüncelerini paylaşmak için bu basın toplantısını düzenlediklerini söyledi.

"Sezon sonunda geldiğimiz yer başarınızın ölçüsü oluyor. 12 puanı almak için çabalayacağız. Sıralama çok önemli ama aynı zamanda bu oyuncuların mevcut durumu da önemli" ifadesini kullanan Çapa "Stres altında gösterdikleri performansı ölçmüş olacağız. Artık tamam lig bitti deyip tatil modunda mı geçirecekler yoksa ciddiyetle profesyonelliği sürdürecekler mi göreceğiz. Bizde bazı şeyler iyi gittiğinde ayaklarımız yerden kesilebiliyor. Tersi durumda üzerimizi külle kapatabiliyoruz. Burada alabileceğiniz çok büyük referanslar var, özellikle futbolcuların geleceği ile ilgili. Beni mutlu eden sezon başında ismi belki hiç duyulmayan oyuncuların şu anda burada oturması, Türkiye'nin tanıması en büyük kazançlarımızdır.  Bunların gelişimi çok büyük şampiyonluklardan daha değerli. Bu arkadaşların gelişimi Eskişehirspor'un belki 6-7 yılını kurtaracak. Yetenekli gençlerimize bu arkadaşlar örnek olacak. Bence önemli olan elimizdekilerle neler yapabilirizi konuşmak. Bu doğrultuda devam etmek daha doğru olur. Eskişehirspor'un geleceğini planlayacak bir kurul oluşturulmalı. Yoksa her gün aynı şeyleri konuşarak zaman kaybederiz." dedi. 

"Geri kalan 4 maçı iyi geçirirsek..."

Çapa, bir soru üzerine, sezon sonunda yaşanan sürece ilişkin rapor hazırlayacağını ve yönetime sunacağını anlatarak, "Durumumuz yönetim kurulunun takdirinde olur. Eskişehirspor'un vizyonu kulüp yönetimi belirler. Teknik adam da buna göre hizmet eder" değerlendirmesinde bulundu. "Lig bittikten sonra ne olacak?" sorusuna karşılık Çapa, "Yönetim 3 yıllığına seçildi, sadece mali genel kurul var. Bunun ardını aramamak lazım. Eskişehir'in beklentisi hemen şampiyonluk. Gerçekleri söylediğinizde beceriksiz oluyorsunuz. Hangi teknik adam söyleyebilir. Ben gerçeği söylüyorum. Sistem oturursa hedefe ulaşırsınız. Başkanla yeni sezona ilişkin bir görüşmemiz olmadı. Geri kalan 4 maçı iyi geçirirsek geleceğimize ilişkin planlama olabilir. İyi geçerse farklı olabilir. Fuat Çapa olsun olmasın Eskişehirspor gelecek sezon maddi anlamda sıkıntı yaşayacak. Kimse gelip Eskişehirspor'a 200 milyon lira vermeyecek sanırım" yorumunu yaptı.

"Afjet Afyon maçına hazırız"

Çapa, Afjet Afyon maçı kadrosunun yarınki idmandan sonra netleşeceğini işaret ederek, "Takımın son 3 hafta gösterdiği performans bizi umutlandırdı. Yenik durumdayken 'Bu maçı çeviririz' düşüncesine sahip olmaz çok önemli. Fiziksel ve mental olarak Afyon maçına hazırız. Taraftarımızın coşkusu sahaya yansıdığında futbolcularımız farklı oynuyor. Bunu rakiplerimiz de söylüyor. İçeride son 2 karşılaşmamızda bunu görmek istiyoruz" ifadesini kullandı.