TED Eskişehir Koleji Kampüsünde bulunan Sürel İn Sports tesislerinde ESO Basket-Anot Elektrik ile Şişecam1-ETİ arasında oynan ilk iki maçın başlangıçtaki hava atışlarını ise toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı ve duyarlılığı arttırmak amacıyla ESO Meclis Kâtip Üyesi Nilay Güneş Erdemir ile ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş aynı anda gerçekleştirdi.

ESO Basketbol Turnuvası öncesi açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “ESO 50. yılını muhteşem bir şekilde kutluyor ama maalesef yıllardır unutmuş olduğumuz birlik ve beraberlik teması bizler için çok değerli. Yine birlik, beraberlik ve mücadele ruhunu daha da güçlenerek ilerlememiz çok önemli. Umarım bu turnuva centilmence ve çok güzel bir şekilde tamamlanacak. Birliğinizi başka alanlarda çoğalarak artıracağız” dedi.

Aralık ayının 26’sında sanayici gençlerle de bir araya geleceklerinin bilgisini paylaşan Kesikbaş, “2019’da da benzer çalışmalarımız devam edecek. ESO’da yeni kulüpler oluşturuyoruz. Üniversitelerimizle ve ilgili kurumlarımızla dağcılık, bisiklet, yürüyüş, dalış gibi onlarca kulüple sportif faaliyetlerimiz devam edecek. Eskişehir güçlenerek birlik ve beraberliğimiz çok güzel bir şekilde gelişecek. Bu vesileyle turnuvaya katılan 24 takımıza, tüm sporculara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En kapsamlı kutlama

Sürel in Sports Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sürel ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“ESO ile ortaklaşa çalışmaya karar verdiğimizde açıkçası bu kadar kalabalık ile karşılaşacağımızı beklemiyorduk sayı 30’ları bulabilecekti ama biz 24 takım ile sınırlamayı uygun gördük. Çünkü daha iyi hizmet vermek ve bir ayı aşkın süreyi daha da artırmak istemedik. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum. ESO tarihinden beri 10. 20. 30. 40. yıl boyunca bu kadar kapsamlı kutlama yapılmadı. ESO etkinlikleri, geceleri, fuarları ile mükemmel bir kutlama yaşıyoruz. Umarım bu oyunlar güzel anılar bırakır.”

İlk maç oynandı

Yapılan açılış konuşmaları sonrası oynan ilk maçlarda ESO Basket ile Anot Elektrik ve Şişecam-1 ile ETİ arasında gerçekleştirildi.

Anot Elektrik rakibi ESO Basketi 13-3 mağlup ederken ETİ ise Şişecam-1’i 23-10 yendi.