Köksal'ın açıklamasından satır başları: 

Uzun süredir bekleyen Eskişehirspor taraftarına, sabırla iki buçuk yıldır desteğini esirgemeyen Eskişehirspor sevenlerine çok teşekkür ediyoruz. Transfer tahtası ile ilgili sitemimiz şu yöndeydi sosyal medyada. Bizler yanlış bilgi vererek kulübümüz adına yanlış bilgi verilmesin, gerçek bilgi verilsin diye uğraşıyorduk. Şu anda daha hala uğraştığımız lisansını yetiştirmeye çalıştığımız oyuncularımız var. Transfer tahtasını açtık ama henüz girmedik. Bunlarla beraber biraz bekleyelim ki gerçek bilgilere herkesi aydınlatalım istiyoruz. Anadolu efsanesinin eski günlerine dönmesi için çalışıyoruz. Yeni bir yönetimiz. Buradan yapmış olduğunuz bir hata, sosyal medyadan imza vermeyen bir kişi ile ilgili yaptığınız bir söylem, yönetimi zor sürece sürüklüyor. Çok hassas süreçten geçtik, iknası zor oldu. Bir daha Eskişehirspor bu kara günleri yaşamasın diyoruz. Bugünden sonra sahadayız.

Nasıl bir transfer politikası olacak?

Eskişehirspor taraftarlarının gönlü ferah olsun. Çünkü burada biz Fuat Hocanın da sayesinde bizim oyunculardan çok iyi oyuncu çıkarttık. Zamanla yarışıyoruz. Birçok oyuncu ile temas halindeyiz. Güçlü bir kadro oluşturacağız. Tekrar yasak gelse bile biz süper lige çıkacak kadroyu kuruyoruz. Taraftarımız sukunetle beklesin. Temiz ve güçlü bir Eskişehirspor oluşsun diye uğraşıyoruz. En büyük kazanç alt yapıyı güçlendirmek. Asla bu kulübün kapısına çok pahalı, artık hak etmeyen değerlerin verildiği kulübün borçlandırıldığı ve hareket edeceği alanların kalmadığı bir sistem olmayacak. Kulüp artık çift imza ile yönetiliyor. Her kararda 15’e 8 kuralı var. Sitemizden neler yaptığımızı, hedeflerimizi, projelerimizi görebilir herkes. İcralık bütün dosyalarımızı kapatacağız. Bizim çocuklarımızı değerlendireceğiz. Alt yapıdan keşfedeceğimiz isimlerle geleceğe yatırım yapacağız. Yeni futbolcularımızı yarın tanıtacağız. 

Yeni kaynak arayışı var mı?

Seçilmiş ve siyasilerle, Devlet büyüklerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Eskişehirspor’un önünü açacak projeleri hazırladık. Projelerimizi paylaşacağız. Belediyelerle daha sık işbirliğine gideceğiz. Borçsuz bir Eskişehirspor hayalimiz. Kimlerin ne kadar fedakarlık yaptığını herkes görecek. 7-8 Trilyonluk tamamen öz kaynaklarımızla harcama gerçekleştirdik. Biz şeffaf herkesin bileceği göreceği sunumlar yapacağız. Bu kadar şeffaf ilk yönetim olacak belki de. 

Takımdan ayrılık olacak mı?

Bizim gençlerimize teklifler geldi. Yok pahasına oyuncularımızı satma niyetinde değiliz. Şu anda bir hedefimiz var. Şu anda biz yeni oyuncularımız beraber hedefimiz var. Her hangi bir futbolcumuzu satma niyetimiz yok. Ama bu Eskişehirspor’a birilerinin artık sahip çıkması gerek.