Radyospor’da Salim Manav’ın canlı yayın konuğu olan Mehmet Özcan, "Bu sezon gerçekten zor bir sezonu geride bıraktık. Sezonun ilk yarısında transfer edilen oyuncular forma giyemedi, görev bize düştü biz de elimizden gelen mücadeleyi verdik. Devre arasına kadar iyi bir şekilde gittik. 16 puan topladık. Devre arasında transfer yasağı açıldı. Tecrübeli futbolcularımız da bize katıldı. Sıkıntılı bir sezondu ama sonunda ligde kalmayı başardık. Bu sezon iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Eskişehirspor her zaman Süper Lig hedefleyen bir camiadır. Ligde kalmayı bir başarı olarak kabul etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı ve ekledi:

ESKİŞEHİRSPOR’A TRANSFER SÜRECİ: “Ben bir ön libero oyuncusuyum ama hocamız bana stoperde de görev verdiğinde mücadele etmeye çalıştım. 6 numara ve 8 numara olarak oynarsam daha verimli oluyorum. Furgan Polat'la ben altyapıdan beri beraber oynuyorum. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Furgan ile saha içerisinde çok daha iyi anlaştığımı düşünüyorum. Üç buçuk yıl önce Eskişehirspor'a transfer olmuştum. Teknik direktör Samet Aybaba'ydı. Benim transferinde çok büyük emekleri olan Alper Yeşil'e de teşekkür etmek isterim. Alper Yeşil eskiden Eskişehirspor'da forma giymiş iyi bir oyuncuydu”

MİLLİ TAKIM SÖZLERİ: “Şu an Ümit Milli Takım seviyesinde forma giyiyorum. İleride A Milli Takımda forma giymeyi çok istiyorum. Ama öncelikle kendimi Ümit Milli Takım’da ispat etmem gerektiğini de biliyorum

‘HEDEFİM PREMİER LİG’: “Her futbolcu en üst seviyede forma giymek ister. Futbolunda şüphesiz en üst seviyesi İngiltere Premier Lig. Zor bir hedef olduğunun farkındayım. Ama bir gün ben de o ligde forma giymek istiyorum. Doğru zamanda doğru yerde doğru işleri yapmanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Her şeyin bir zamanı ve vakti vardır. Ben bir gün İngiltere'de oynayabilmek için çalışmalarıma devam edeceğim”

TRANSFER AÇIKLAMASI: “Beşiktaş ve Lille haberlerini ben de gazetelerden okudum. Benim duyduğum resmi bir teklif yok. Ancak menajerime veya kulübe gelmiş bir teklif var mı bu konuda da bilgim yok. Sadece arayıp nabız yoklayan ve beni takip eden takımların olduğunu biliyorum. Ben, Eskişehirspor'un iki yıl daha bonservisli oyuncusuyum. Kulübüme para kazandırmadan ayrılmayı asla istemem. Kulübümün menfaatleri doğrultusunda da ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya hazırım. Dorukhan Toköz ağabeyimdir. Sürekli görüşüyoruz. Kendisi bana her zaman destek oluyor”

‘BU SEZON 6 TANE ROMAN OKUDUM’: “Eskişehirspor taraftarı bana her zaman destek oldu. Ümraniyespor maçınının son dakikalarında çok net bir gol kaçırdım. Onu gün tepki görürüm diye düşünürken bana daha çok sahip çıktıklarını gördüm. Ben hocam bana her fırsat verdiğinde elimden gelen mücadeleyi sonuna kadar vermeye çalıştım. 34 maçında tamamında aynı heyecanla görevimi yaptım. Buradaki insanlar bana çok güvendi. Ben de bana güvenenleri mahcup etmemeye çalıştım. Fuat Çapa hocamız ile çok iyi ilişkilerimiz var. Kendisi çok iyi bir hoca. Aynı zamanda çok iyi bir insan. Hem bana hem diğer takım arkadaşlarıma inanılmaz destek oldu. En önemlisi bize sabretti. Benimle çok yakından ilgilendi. Beni olumlu anlamda çok iyi yönlendirdiğini düşünüyorum. Kendisi bana sürekli kitap okumamı tavsiye ediyordu. Ben de bu sezon sonuna kadar 6 tane roman bitirdim. Üst üste maçlar oynayınca daha çok geliştirdim kendimi. Gelen fırsatları iyi değerlendirdim”

PLAY- OFF YORUMU: “Sezon içinde nasıl bir performans sergilerseniz sergileyin play off maçlarının havası çok başkadır. Hatayspor - Adana Demirspor eşleşmesi zor bir eşleşme. İki takımda risk almamaya çalıştı. Rövanş maçı ilk maçtan daha zor geçecektir. İki takım arasında tecrübesinin sahaya daha çok yansıtan daha az hata yapan takımın finale çıkacağını düşünüyorum" AJANSSPOR.COM