Spor Toto 1. Lig’in 32. hafta maçında Menemenspor, sahasında Eskişehirspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Menemenspor Teknik Sorumlusu Recep Yazıcı ile Eskişehirspor Teknik Sorumlusu Yasin Söğüt maçı değerlendirdi.

Yazıcı, 3 puan aldıkları için çok sevinçli olduklarını belirterek, “Bugün bize galibiyet gerekliydi. Şartlar ne olursa olsun 3 puan almamız gerekiyordu. Oyuncularımı kutluyorum. Farklı kazanabileceğimiz maçı 2-1’lik skorla bitirdik. Maçtan önce başkanımızın ‘1-0 olsun bizim olsun’ gibi bir sohbeti vardı, o gerçekleşti. Ümit Karan hocamızın devre arasında oyuncuları 2-0’lık skorun yeterli olmadığı konusunda defalarca ikaz etti. Oyuncularımız diğer maçların skorlarını da takip etti. Bugün küme düşmeyeceğimizi tescilleyebilirdik ancak bir hafta daha ertelemiş olduk. Oyuncularımızın ilk yarıdaki gayreti çok güzeldi ancak ikinci yarıda biraz tutuk oynadık. Oyuncularımız strese girdi, Akhisar’ın da Altay’ı yenmesiyle biraz oyun disiplininden uzaklaştılar. Yaptığımız değişikliklerle skoru korumasını bildik. 3 puan bizim için altın değerindedir. Haftaya Keçiören maçına hazırlanacağız. Bu ligin takımı olduğumuzu ve kalıcı olacağımızı söylemiştik. İnşallah bunu haftaya gerçekleştiririz” dedi.

Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Sorumlusu Yasin Söğüt maça kontrollü bir oyun anlayışıyla başladıklarını söyleyerek, "Maçın gidişatına göre oyunumuzu şekillendirmek istedik ancak 2 tane kaptırmış olduğumuz topla 2 gol yedik. İstemediğimiz bir şeydi ve ilk yarıyı bu şekilde kapattık. İkinci yarıda ön alan baskısıyla başladık ve sonuç aldık. Daha sonrasında oyun stilimizi 4-4-2’ye getirdikten sonra daha da etkili olmaya başladık. Bulmuş olduğumuz bir gol ve kaçırmış olduğumuz goller var. İyi mücadele ettik. Özellikle ikinci yarıdaki mücadeleden ve çocukların verdiği reaksiyondan dolayı çok mutluyuz, çok memnunuz. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz, iyi mücadele edip Eskişehirspor’a yakışır bir şekilde ligi sonlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.