Eskişehirspor Yönetim Kurulunun bazı üyelerinin de bulunduğu ziyarette Seda, geçtiğimiz günlerde yapılan Eskişehirspor Kongresinde başkanlığa seçilen Ozman Taş ile yönetim kurulu üyelerine “hayırlı olsun” dileğinde bulundu. Ziyarette konuşan Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Sadi Seda, Eskişehirspor’un Eskişehir’in en önemli markası olduğunu, bu nedenle siyah-kırmızılı kulübe sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Sadi Seda, “Eskişehir spor basını olarak manevi yönden Eskişehirspor’un her zaman yanındayız. Eskişehirspor’un marka değeri çok yüksek, ancak yıllardır kendi ayağımıza sıkıyoruz" dedi.

"FORMAYA TARAFTARLARIN ADI YAZILACAK”: Eskişehirspor Kulübü Başkanı Osman Taş ise, yeni sezonda futbolcuların giyecekleri deplasman formasında taraftarların adlarının yer alacağını belirterek, kulübe 3 bin lira bağış yapan taraftarların isimlerinin yeni sezon formasına yazılacağını kaydetti.

“GÜCÜMÜZÜ ADINDAN ALACAĞIZ”: “Gücümüzü adından alacağız” sloganıyla yola çıktıklarını, hazırlattıkları forma tasarımının büyük beğeni kazandığını da ifade eden Taş, “Artık her kapıya giderek para istemek yerine formalara isimler yazarak bu şekilde kulübe gelir kazandırmak istiyoruz. Dilenciliği bitirip yeni projeler üretmek zorundayız. Yönetim Kurulu arkadaşlarla kafamızda şekillenen bazı projeler var. Bunları tartışıyoruz. Taraftarlarımız yanımızda ve bize destek verdikleri sürece Eskişehirspor’u içinde bulunduğu mali krizden kurtarabileceğimize de inanıyoruz. Birlik beraberlik olunduğunda 26 saat içerisinde borcu bitiririz.” dedi.

“YATIRIMCI HAZIR”: Yeni sezonda hayata geçirilecek projeler hakkında da bilgi veren Osman Taş şunları söyledi: “Kongrede stadyumun üzerine güneş enerjisi yaptırmayı düşündüğümüzü paylaşmıştım. Stadyumun çok büyük maliyetleri var. Bunu en asgariye indirebilmek için stadyumun aydınlatmasını elektrik ile değil güneş enerjisi ile yapacağız. Gerekli onayı aldık. Yatırımcısı de hazır. Güneş enerjisini devreye soktuğumuzda stadyumun masraflarını karşılayacağız, 160 bin TL’de gelir elde edeceğiz. Bu konuda birkaç yönetim kurulu arkadaşım ile Belçika’ya da gideceğiz. Eskişehirliler şehrini ve Eskişehirspor'u çok seviyor. Birçok ilde bu iki unsuru birlikte seven insanı bulmak zordur. Projeler ve sponsorlar için 8 yatırımcı getirdik. Hepsi kente hayran kaldı. Benden söz, büyük işler yapacağız.”

“KADROMUZU KORUYACAĞIZ”: Geçen sezondaki kadroyu koruduklarını, Fıratcan Üzüm’ün dışında kulüpten ayrılan başka bir futbolcunun olmadığına da vurgu yapan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Osman Taş, ”Zaman zaman bazı futbolcuların başka kulüplere gidecekleri yönünde çıkan dedikodular oluyor. Mehmet Özcan için bize resmi bir teklif gelmedi. Fıratcan’ın sözleşmesi dolmuştu. Biz kalması için ısrar ettik. Ancak kendisi gitmek istedi. Trabzonspor ile anlaşmış. Hayırlı olsun. Fuat Hoca ile görüşüyoruz. Kendisi geçen sezonki kadronun korunmasını istiyor. Bizde yönetim olarak futbolcularla tek tek görüşerek anlaştık. Alacakları olanların paralarının bir kısmını ödedik. Alt yapıdan takviyeler yaptık. Oturmuş bir kadro ve futbolcu arkadaşlarımızı tanıyan Fuat Hocamız ile birlikte yeni sezonda başarılı olmak için mücadele edeceğiz” dedi.

“PARA DEĞİL PROJELERE DESTEK İSTİYORUZ”: Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret edeceklerini de söyleyen Eskişehirspor Kulübü Başkanı Taş, "Kulüp içerindeki sorunları çözmekten büyüklerimizi ziyaret edemedik. Önümüzdeki günlerde özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret edeceğiz. Bu ziyarette kendisinden para istemeyeceğiz. Zaten yasal olarak da para vermesi mümkün değil. Hocamıza yapacağımız projelerimizi göstererek bu projelere destek isteyeceğiz" dedi. 

“GÜNDE 2 SAAT UYUYORUM”: Kendisinin günde iki saat uyuduğunu, günün büyük bir bölümünü yönetim kurulundaki arkadaşları ile Eskişehirspor için neler yapabilecekleri konusunda kafa yorduklarının da altını çizen Taş, yeni sezonda Teknik Direktör Fuat Çapa’nın sadece takım ile ilgileneceğini, diğer konular için kafa yormak zorunda kalmayacağını da söyledi.