Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak olan kongrede; İngiltere, Estonya, Azerbaycan ve Almanya’dan da akademisyenlerin bulunduğu bilim kurulunun onayladığı, Teknoloji Transfer Ofislerinin Geleceği, Etkin Teknoloji Transfer Süreçleri ve Girişimcilik Ekosistemleri gibi alanlarda yapılan 25’ten fazla bilimsel çalışma akademisyenler ve TTO uzmanları tarafından sunulacak.  

Şehrimizin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Eskişehir ve çevre illerin üniversite rektörlerinin yanı sıra, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Azerbaycan Bakü Mühendislik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Elchin Yusubov ve İngiltere Londra Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi eski direktörü, Tarhan Associates kurucusu Cengiz A. Tarhan da katılım gösterecek. 

TÜBİTAK Başkanı ile değerlendirme 

Teknoloji transfer uzmanlığının akademik gelişimine ve bu alanda gelişen akademik bilgiye katkı sağlaması amacıyla düzenlenen kongrede bildirilerin yanı sıra Kamuda Teknoloji Transferinin Önemi, Sivil Toplum Kuruluşları İçin Teknoloji Transferinin Önemi, Sanayi Kuruluşları İçin Teknoloji Transferinin Önemi ve Yatırımcı İçin Teknoloji Transferinin Önemi konulu paneller katılımcılarla buluşacak. Kongrenin son günü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal başkanlığında gerçekleşecek olan Kapanış Değerlendirme Toplantısı ile kongrede sunulan bildiriler ve görüşler birinci elden yetkililere teslim edilecek. Ayrıca kongrede sunulan bildiriler ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi ETTOM Özel Sayısı’nda yayınlanarak bilim dünyasına katkı sağlamış olacak.