Tepebaşı Belediyesi Ekim ayı ilk meclis toplantısında, belediyenin uluslararası “Mayors for Peace” (Barış İçin Belediye Başkanları) ağına üyeliği gündeme geldi. Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Meclise sunulan bilgilendirmede, “Mayors for Peace” ağının 1982 yılında Hiroşima ve Nagazaki şehirlerinin öncülüğünde kurulduğu belirtildi. Nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya hedefi doğrultusunda faaliyet gösteren ağın; güvenli ve dirençli şehirlerin oluşturulması ve barış kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğü aktarıldı.

Ağın 166 ülke ve bölgeden 8 bin 589 belediyeyi bünyesinde barındırdığı, Türkiye’den ise 32 belediyenin üyeler arasında yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Uluslararası iş birlikleri hedefleniyor

Tepebaşı Belediyesi’nin barış, dayanışma, kapsayıcılık, toplumsal uyum ve sürdürülebilir kentleşme alanlarında yürüttüğü çalışmaların, “Mayors for Peace” ağının amaçlarıyla örtüştüğü ifade edildi.

Üyelikle birlikte uluslararası belediyeler arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesi, iyi uygulama ve deneyimlerin paylaşılması ve Tepebaşı Belediyesi’nin bu alanlardaki çalışmalarının uluslararası platformlarda görünürlüğünün artırılması hedefleniyor.

Eskişehir sanayisine dünya çapında gurur
Eskişehir sanayisine dünya çapında gurur
İçeriği Görüntüle

Tepebaşı Belediyesi’nin ayrıca ağ kapsamında gerçekleştirilen barış temalı girişim ve çalışmalara katılım sağlaması öngörülüyor.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 74. maddesi kapsamında meclisin değerlendirmesine sunulan üyelik teklifi, yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle kabul edildi.