Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında aylardır ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların yanı sıra kan ve immün plazma bağışı alarak hastaların şifa bulmasını sağlayan Türk Kızılay’ın ulusal kan stokları, pandeminin yeniden yükselişe geçmesi ve kış koşularının hissedilmeye başlaması ile düşüş eğilimine girdi. Gerek hastanelerde acil kan bekleyen hastalar gerekse pandemi nedeniyle yoğun bakımlarda immün plazma bağışı bekleyen hastaların sıkıntı yaşamaması için kan ve plazma bağışçıları, hafta sonları için alınan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

Genelge ile belirlendi

'Sokağa çıkma yasağında hastaneye gidilir mi?' sorusunun genel çerçevesi İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile belirlendi.

Genelgede yayımlanan "Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil)" maddesi ile, hastaneye gitmek isteyen kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

Söz konusu saatlerde hastaneye gitmek için ise vatandaşların hastaneden randevu alması gerekmektedir.

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında yasaktan muaf olan kişiler şu şekilde belirtilmiştir:

'Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup eve dönenler, doktor raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu-kontrolü olanlar' kısıtlamadan muaf kişiler kapsamında yer alıyor.