Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak: Mesajında, anne kavramının fedakarlık ve şefkate dayandığını, dünyada anne sevgisinin yerine konulabilecek başka bir değerin olmadığını, bu vesilesiyle bütün annelerin anlamlı gününü en içten duygularla kutladığını belirtti. Annelerin, gelenek ve göreneklerin devam ettirilmesinde büyük öneme sahip olduklarını vurgulayan Çakacak, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Biliyoruz ki ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde, Türk aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunan, büyük bir fedakarlık ve sabırla evlatlarına yol gösteren annelerimizin yetiştirdiği nesiller katkıda bulunacaktır. Daha doğmadan çocuklarına besledikleri şefkatle hayattaki ilk dostumuz, ilk arkadaşımız, ilk öğretmenimiz olan annelerimizin yüreklerinde taşıdıkları sevgiyi tarif etmek ve verdikleri emeklerin hakkını ödemek mümkün değildir. Bu nedenle onlar için ne yapsak azdır." 

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: Tüm dünyada bütün annelere hitaben kutlanan bu gün, Anadolu’da mutluluğun zirvede olduğu bir atmosferde kutlanır. Çünkü bizim değerlerimizin en tepe noktasında gelir anne,hoşgörünün ve sevginin en uç noktalarda yaşanması gelir akıllara, bakın Kurtuluş Savaşımızda evlatları için, vatan toprağı için nasıl bir durum sergiledikleri tüm dünyaca takdire şayandır. Peygamber Efendimiz  “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” Hadisi Şerif’inde annelerimizin ne kadar büyük bir mertebede oldukları gösterilmiş, onlara karşı saygı ve sevgide asla kusur edilmemesi gerektiği de açıkça belirtilmiştir. Bu vesileyle üzerimizde ödenemez hakları bulunan, yürekleri bitmez, tükenmez artan bir sevgiyle çarpan tüm annelerimizin ve yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutlar, sağlık, mutlu ve huzurlu günler dilerim.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay: Anne olmak... Çocuğu ile yeniden doğmaktır, Daha dayanıklı ve dirençli olmayı öğrenmektir, Empati kurmayı, özverili olmayı içselleştirmektir,  İçgüdüleri ile yeni bir hayata yön vermektir, Özveri, sağduyu ve sabırla tüm ihtiyaçları karşılamayı bilmektir, Kriz anlarında sakin kalıp sorun çözebilmektir, Size muhtaç olan bir bireyi özgüven, sevgi ve değerleri kazandırarak hayata hazırlamak, bağımsız bir birey olarak yetiştirmektir, Onlarca işi aynı anda yapabilmektir, Kısacası her şeyden daha fazla olmaktır, karşılıksız hayatı paylaşmaktır...Herhangi bir kimlik ve sıfattan uzak, evladının sağlıklı, mutlu, vatanına ve milletine yararlı bir birey olmasından başka bir şey istemeyen, gücünü sadece sevgiden alan, hayatta olan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü sevgi ve saygıyla kutluyor, rahmetli olan annelerimizi minnet ve özlemle yad ediyorum. Necip Fazıl Kısakürek’in “Anneciğim “ şiiri ile tüm annelerimizin evlatlarıyla sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.

Ak saçlı başını alıp eline,
Kara hülyalara dal anneciğim!
O titrek kalbini bahtın yeline,
Bir ince tüy gibi sal anneciğim!
Sanma bir gün geçer bu karanlıklar,
Gecenin ardında yine gece var;
Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar,
Yaşlı gözlerinle kal anneciğim!
Gözlerinde aksi bir derin hiçin,
Kanadın yayılmış, çırpınmak için;
Bu kış yolculuk var, diyorsa için,
Beni de beraber al anneciğim!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen: Her türlü zorluğa rağmen insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için fedakârca çalışan annelerimiz karşılıksız sevginin ve sonsuz fedakârlığın timsali ve en kıymetli varlıklarımızdır. Annelik hiçbir zenginlik ile ölçülemeyecek değeri olan, dünyadaki en yüce duygu ve kıymettir. Aynı zamanda adalettir, şefkattir, huzurdur annelik... Huzurun, barış ve sükûnetin egemen olduğu bir toplumun temelleri annelerimizin yetiştireceği dürüst ve eğitimli nesiller ile sağlanacaktır.  Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımızın, Atatürk’e ve O’nun değerlerine bağlı nesiller yetiştireceğinden şüphem yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere hepimizin üzerinde ödenmez hakları bulunan elleri öpülesi annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm annelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Mesajında çocukların yetişmesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan annelerin baş tacı olduğunu belirten Başkan Kurt, annelere hak ettikleri sevgiyi ve saygıyı göstermeye devam edeceklerinin de altını çizdi. Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti: “Varlıkları ile yüreklerimizi ısıtan, aldığımız her nefesin en büyük anlamı olan annelerimiz, tek bir günde hatırlanmamalı. Anne sevgisi, sevgilerin en kutsalı ve kıymetlisidir. Karşılıksız sevgileri, bitip tükenmek bilmeyen özverileri, sınırsız hoşgörüleri ile mutluluk kaynağımız olan annelerimiz; her zaman yol gösterici olan yaşam deneyimleri ile geleceğe umutla bakmayı ve mücadele etmeyi öğretti bizlere. Bu duygu ve düşüncelerle, bitip tükenmek bilmeyen sevgileri ile daima içimizi ısıtan, yolumuzu aydınlatan başta şehit anneleri olmak üzere,annelerimizin anneler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Tüm insanlığa, çocuklarıyla birlikte mutlu bir yaşam süren annelerin olduğu bir dünya diliyorum.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Dünyanın en kutsal görevini üstlenen annelerimiz sevginin, hoşgörünün ve fedakarlığın ne olduğunu bizlere anlatan biricik varlıklarımızdır. Bir insan, merhameti, paylaşmayı ve vatan sevgisini ilk önce annesinden öğrenir. Öyle ki; bazen bin anne Zübeyde Hanım örneğinde olduğu gibi bir ulusun kara talihini değiştirecek Mustafa Kemal Atatürk gibi bir evlat yetiştirir. Elbette anne sevgisi bir güne sığdırılamayacak kadar engin ve büyüktür. Gece gündüz demeden özveriyle bizleri yetiştiren annelerimizin mutluluğu ancak adaletin hakim olduğu özgür, demokratik bir Türkiye’de mümkündür. En mutlu anlarımızda olduğu gibi başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız annelerimizin bizden tek beklentisi, içimizdeki sevgi, şefkat ve ilgiyi onlara her an göstermek ve hissettirebilmektir. Başta şehit annelerimiz olmak üzere, fedakarlık ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren, aydınlık Türkiye için mücadele eden, her biri sevgi sembolü olan bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, her birine ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak: Hz. Adem’den sonra her insan, başka bir insanın bedeninden can bularak başladı hayata; Hz. Muhammet, Aşık Veysel ve daha niceleri... Bu yüzden yekvücut olmanın, bir olmanın, her koşulda vefalı olmanın gerçek karşılığı oldu annelik. Dahası da vardı. Merhamet, sevgi, şefkat, fedakârlık gibi pek çok yüce erdem yine annelikle gerçek anlamına ulaştı. Hiçbir karşılık beklemeksizin ömürlerini evlatlarına vakfeden annelerimiz, kadınlarımız, ailenin, toplumun ve bütün bir insanlığın her zaman en erdemli asli mimarları oldular. Çocuklarımızı ilkeli, sağduyulu, özverili ve vatanperver bireyler olarak yetiştirmek, geleceğe hazırlamak, topluma ve insanlığa faydalı olmaları için çalışmak her birimizce bu nedenle kutsal kabul edildi. Yüce Türk milletinin toplumsal yaşamının yegâne ilkesi, hiçbir ayrımcılığa mahal vermeksizin her bir insan evladına kol kanat geren anne şefkati ve hoşgörüsünden beslenmiştir. Büyük özverilerle bizleri yetiştiren annelerimize karşı vazifemiz, topluma faydalı bireyler olarak onlara emeklerinin boşa gitmediğini göstermek ve nihayetinde ülkemizi tüm annelere hak ettiği refahı sağlayan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olmalıdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle cennet vatanımız için gerektiğinde en kıymetli varlıklarını, evlatlarını, eşlerini feda eden bu nedenle de hürmetlerin en büyüğüne layık olan annelerimizin anneler gününü kutluyor, sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık: Fedakarlık, sevgi ve şefkat timsali annelerimiz bizleri dünyaya getiren ve en iyi şekilde yetiştirmek için hayatlarının her anında yorulmak ve bıkmak bilmeden ter döken en kıymetli varlıklarımız ve baş tacımızdır. Dünya'daki en büyük sevgi, hoşgörü ve fedakarlığı bizlere gösteren annelerimiz yine sevgi ve saygının en büyüğüne layıktırlar. Ülkemizin ve Milletimizin zor zamanlarında hep ön planda yer almış zorlu her mücadelenin içinde bulunmuş annelerimiz geleceğimizin şekillenmesi noktasında yetiştirdikleri birbirinden kıymetli Vatan evlatlarıyla da en büyük payın sahibidirler.Peygamber Efendimiz "Cennet annelerin ayakları altındadır" Hadis-i Şerifi ile evlatların annelerine karşı göstermesi gereken sevgiye ve saygıya işaret etmiştir. Annelerimize gerekli sevgi ve saygıyı göstermek Cennet kapısının en önemli anahtarlarından biridir. Onlara ayrılan bu özel gün vesilesi ile bu duygu ve düşüncelerle başta Şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutlarım.

BBP İl Başkanı Şaban Bozbal: Bütün annelerin bu müstesna gününü en samimi hislerimle kutluyorum. İnsanlığın hoşgörü, fedakârlık ve dayanışma duygularını güçlendirmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, sevginin, sabrın ve şefkatin kaynağı olan annelerimizi hürmetle selamlıyorum. Annelerimizin bu mutlu gününde, evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı şehit annelerine ülkemiz ve milletimiz adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bizleri daima koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen ve varlığıyla hayatımıza anlam kazandıran annelerimizin haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Anneler Günü vesilesiyle ülkemizin ve dünyanın bütün annelerine selam ve sevgilerimi iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.Annelik oldukça insanlık hep var olacaktır. Başta özlemle andığım, ismi geçtiğinde kalbimin titrediği saygıdeğer annem olmak üzere vefat etmiş annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum.