Eğitimlerin ESO Akademi tarafından, alanında uzman öğretmenler eşliğinde verildiğini kaydeden ve proje hakkında bilgi veren Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir’in dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz yaz tüm ilçelerimizde yaptığımız eğitimlere şimdi şehrimizdeki çeşitli ortaokullarda devam ediyoruz. Öğrencilerimize temel kodlama ve robotik alanlarında bilgiler aktararak bu konulara yönelik pratik uygulamalarla bilgilerinin pekişmesini sağlıyoruz.” dedi.

Eskişehir’de bu mahallelere 14 yeni okul yapılacak Eskişehir’de bu mahallelere 14 yeni okul yapılacak

“Sorumluluklarımız var”

Robotik kodlama eğitimiyle Eskişehir’deki genç öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini geliştirerek yeni başarılara yol açmaları için çalıştıklarını kaydeden ESO Başkanı Kesikbaş, “Değişen ve değişirken de dijitalleşen dünyada çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız var. Sanayimizi ve ihracatımızı geliştirmek için çalışırken bir yandan da sosyal sorumluluk bilincine sahip bir kurum olmanın getirdiği görevlerle hareket ediyoruz. 21. yüzyıl öğrenme becerileri olan bilgi-işlemsel, algoritmik, analitik düşünme, bunların yanı sıra üretkenlik, iş birliği, problem çözme becerilerini geliştirmeye katkı sunuyoruz.” dedi.  

“Üretken olsunlar”

Eğitimlerin STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitim modeli ile yürütüldüğünü ve örnek olmasının planlandığını belirten ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Özellikler sanayide çalışan nüfusumuzun yoğun olduğu bölgelerdeki okullarımızda eğitimler devam edecek. Çocuklarımızın hayal gücünün ve üretkenliğin farkına varmalarını, yeni beceriler edinmelerini çok istiyoruz” diye konuştu.