https://www.eskisehirekspres.net/gundem/39-gundur-issizler-h12521.html linkinde 29.12.2018 tarihinde müvekkilim Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. hakkında asılsız ve gerçeği yansıtmayan “39 gündür işsizler” başlıklı haberde müvekkilimin hakları saldırıya uğramış ticari itibarı zedelenmeye çalışılmıştır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki müvekkil şirket aleyhindeki eylemi organize eden ve müvekkil şirkette yaşanan tüm yasa dışı eylemlere ön ayak olan Nakliyat İş Sendikasıdır. Nakliyat İş Sendikası HALİ HAZIRDA MÜVEKKİL ŞİRKETTE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YAPMAYA YETKİLİ DEĞİLDİR! Sendika müvekkil şirket bünyesinde tutunmaya çalışmakta gayri meşru eylemler organize etmektedir.

Bunun yanı sıra haberde bahsedilen olayların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. 

Eylemi yapan işçiler kurdukları WhatSapp grubu marifeti ile örgütlenerek 14.11.2018 tarihinde itibaren işi yavaşlatma eylemi yapmışlardır. İşi yavaşlatma eylemi 16.11.2018 tarihinde Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesine tespit ettirilmiştir. Eyleme katılmayan işçiler ise diğer işçilerin işi yavaşlatması sebebi ile gereken hızda çalışamadıklarını belirtmişlerdir. İşçilerin yapmış olduğu yasa dışı işi yavaşlatma eylemi nedeni ile aracını muayene ettirmek isteyen birçok vatandaş mağdur olmuş aracını muayene ettirmek için uzun süreler beklemek zorunda kalmışlardır. Bu surette kamu zararı oluşmuştur.

Keyfi davranan, hukuksuz işi yavaşlatma eylemi yaparak işyerinde huzuru ve iş barışını bozanlar işten çıkarılan işçilerdir! Bu işçilerin işten çıkartılmasının sendikal hakla ve hak arama özgürlüğü ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Keyfi olarak yapılan işi yavaşlatma eyleminin  “Anayasal hak” olması söz konusu olamaz.

Asli görevi çalışma barışını sağlamak ve uyuşmazlıkları barışçı yolla çözmeye çalışmak olan sendika başkanı yetki almadığı halde yetki aldıklarını iddia etmiştir. 

Belirttiğimiz üzere haberde yer alan olayların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. İşten çıkarmaların sebebi kanunsuz olarak yapılan ve vatandaşı mağdur eden işi yavaşlatma eylemidir!

Hukuki bir hak sahibi olmadığını bilen sendika ve eylemci işçiler müvekkil şirketin cevap verme olanağı olmadığı yerlerde, kamuoyunda REYSAŞ markasını ve Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. karalama kampanyası yürütmektedirler.

Her türlü hukuki başvuru hakkımız saklı kalmak üzere kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.

Vekili Av. Abdulhamit DÜZYOL